Please note, this is a STATIC archive of website www.telekom.ro from 04 Jul 2018, cach3.com does not collect or store any user information, there is no "phishing" involved.

Aplicația MyAccount

Ai toate serviciile într-un singur loc!

Detalii despre comunicatul de presă

28.09.2010

Fundaţia Romtelecom pentru români a oferit premii de 10 000 euro pentru cele mai tari idei

Astăzi, 28 septembrie 2010, cele mai bune trei proiecte înscrise în concursul „Idei tari” au fost premiate cu sume în valoare totală de 10 000 de euro. Premiul I a fost obţinut de un tânăr de 23 de ani pentru soluţia „Algoritmi genetici aplicaţi în planificarea şi proiectarea reţelelor de telecomunicaţii”.

„Idei tari”, concursul lansat de Fundaţia “Romtelecom pentru români”, şi-a propus să încurajeze performanţa şi să răsplătească pasiunea tinerilor cu vârste de până la 30 de ani pentru domeniul IT&C, stimulând interesul pentru studiul, cercetarea şi inovaţia în acest domeniu.In concurs au fost înscrise 44 de proiecte. Cele mai bune 15 proiecte au intrat in etapa finala a concursului,fiind susţinute în faţa unui juriu mixt format din profesionişti Romtelecom şi cadre universitare.

În urma deliberării, Horia Coman, proaspăt absolvent al Universităţii Politehnice Bucureşti, a obţinut cel mai mare punctaj pentru o soluţie privind algoritmii aplicaţi în planificarea şi proiectarea reţelelor de telecomunicaţii. Premiul acordat este de 5000 de euro. Pe locul II s-a situat Marius Bucur, student în anul III la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti, cu o aplicaţie SIP VoIP pentru care a primit 3000 de euro. Locul III, răsplătit cu 2000 de euro, a fost obţinut de Iulian Niţă, pentru un sistem de monitorizare şi comandă prin internet destinat locuinţei.

Un premiu special pentru cea mai originală soluţie propusă a fost oferit lui Chris Bocz Hunor, în vârstă de 13 ani, de altfel şi cel mai tânăr dintre participanţi, care a ajuns în finală cu proiectul Tech Home (o soluţie de casă inteligentă). Finaliştii, a căror vârstă nu a depăşit 27 de ani, provin atât din orase cunoscute ca fiind centre universitare cu tradiţie în formarea de specialişti IT&C - Bucureşti, Timişoara, cât şi din oraşe precum Baraolt, Bacău, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Galaţi, Ploieşti.

Rezultatele de astăzi ale competiţiei demonstrează încă o dată că pasiunea şi talentul autentic nu au limite de vârstă şi că avem printre noi copii remarcabili care trebuie ajutaţi să se evidenţieze. Considerăm că astăzi au câştigat cei mai buni dintre cei mai buni şi ne-am fi dorit să avem un număr mai mare de participanţi care să răspundă provocării propuse de noi, chiar daca temele propuse au fost de dificulate foarte înaltă. Suntem conştienţi că nivelul foarte ridicat al cerinţelor i-a intimidat pe foarte mulţi, iar acest lucru ne-a făcut să realizăm că este nevoie să ne implicăm şi mai mult în sprijinirea dezvoltării talentelor în tehnologie” le-a transmis participanţilor Yorgos Ioannidis, Director General Romtelecom.

Cea mai populară dintre teme, abordată în majoritatea proiectelor finaliste, a fost „Soluţii inovative de case inteligente”.

În intervalul 15 aprilie - 31 august, elevii şi studenţii pasionaţi de domeniul IT&C au avut ocazia să-şi înscrie proiectele pe site-ul dedicat concursului,www.ideitari.ro/. Toate proiectele validate au fost evaluate de un juriu mixt format din profesionişti Romtelecom şi cadre universitare din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara. Autorii celor mai apreciate 15 lucrări au fost invitaţi să îşi susţină proiectele în faţa aceluiaşi juriu. Acestea au fost punctate, în principal, în funcţie de gradul de inovaţie, aplicabilitatea ideilor şi capacitatea de a aduce soluţii fezabile.

Festivitatea de premiere de astăzi a fost precedată de o sesiune de prezentări de business susţinute de Ovidiu Ghiman, Director Executiv Strategie şi Dezoltarea Afacerii şi Vasile Voicu, Director Managementul Produsului, segment business în cadrul Romtelecom, şi de o vizită la Centrul de Monitorizare a Reţelei companiei. În sesiunea de discuţii, participanţii au apreciat că studenţii din învăţământul tehnic din România ar avea şi mai mult de câştigat dacă ar fi introduse în programă şi cursuri de dezvoltare personală. .

Fundaţia "Romtelecom pentru români", înfiinţată în anul 2008, îşi propune iniţierea unor proiecte prin care să susţină cauze sociale care au nevoie de o voce puternică pentru a fi rostite, auzite şi soluţionate. De asemenea, prin această fundaţie, Romtelecom îşi doreşte să transmită dorinţa sa de implicare socială unui public cât mai larg, căruia i se adresează în primul rând ca unui partener. Fundaţia vine ca o extindere naturală a implicării Romtelecom în bunul mers al societăţii româneşti, care s-a concretizat în ultimii ani prin numeroase proiecte susţinute de companie.