Please note, this is a STATIC archive of website www.telekom.ro from 04 Jul 2018, cach3.com does not collect or store any user information, there is no "phishing" involved.

Aplicația MyAccount

Ai toate serviciile într-un singur loc!

Detalii despre comunicatul de presă

25.10.2010

Laborator de ultimă generaţie pentru Facultatea de Electronică. Lansarea celei de-a doua ediţii a competiţiei „Idei tari”

Studenţii Facultăţii de Electronică din Bucureşti au la dispoziţie, începând din acest an şcolar, un laborator de ultimă generaţie echipat de Romtelecom şi Huawei Romania. Tot pentru tineri se lansează, începând de astăzi, 25 octombrie 2010, ediţia a doua a concursului naţional „Idei tari” cu teme din domeniul multimedia.

Ca urmare a parteneriatului cu Facultatea de Electronică, Romtelecom şi Huawei Romania au renovat, dotat cu echipamente şi modernizat laboratorul de sisteme şi reţele de telecomunicaţii al instituţiei de învăţământ din Bucureşti. Investiţia în acest laborator de ultimă generaţie se ridică la peste 200.000 euro.

Romtelecom a investit în acest laborator pentru a oferi tinerilor ingineri şi studenţi un mediu performant în care să poată testa şi utiliza noile tehnologii. Acest mediu va ajuta tinerii să îşi îmbunătăţească abilităţile în domeniul configurării sistemelor şi în detectarea problemelor şi rezolvarea acestora, permiţându-le să se dezvolte cât mai bine. Romtelecom a decis de mai mult timp că diferenţa dintre companii nu este dată de tehnologie, ci de oameni. Şi tocmai de aceea încercăm să găsim cei mai talentaţi oameni şi să îi promovăm” a declarat Yorgos Ioannidis, director general Romtelecom.

La rândul său, Jeff Wang, General Manager Huawei România, a afirmat că: „Suntem onoraţi să încheiem un parteneriat cu Romtelecom, operator de telefonie lider pe piaţa românească şi cu Universitatea Politehnica din Bucureşti, cea mai mare universitate tehnică din România. Considerăm că educaţia este elementul cheie pentru dezvoltarea personală şi profesională. În China, Huawei a recrutat zeci de mii de tineri studenţi de la universităţi de top, pentru a susţine competenţele cheie ale companiei - cercetarea şi dezvoltarea. Astăzi suntem încântaţi să împărtăşim cele mai noi tehnologii ale noastre cu competenţele înalte ale Romtelecom şi cu standardele educaţionale de top ale Universităţii Politehnica.

Decanul Facultăţii de Electronică, Teodor Petrescu, consideră că: „Unul dintre obiectivele strategiei de dezvoltare a Facultăţii de Electronică îl constituie realizarea de cooperări cu companii importante din domeniu pentru pregătirea unor specialişti şi pentru realizarea în comun a unor proiecte de cercetare şi dezvoltare. În acest context se înscrie şi cooperarea tradiţională cu una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din România, şi anume Romtelecom, care a fost reactivată atât prin inaugurarea laboratorului din cadrul facultăţii, cât şi prin pregătirea în comun a unor programe de master, burse sau practică.

Vedeţi declaraţii video privind parteneriatul dintre Romtelecom şi Facultatea de Electronică.

În plus, Fundaţia Romtelecom pentru români, prin intermediul căreia se derulează parteneriatul cu Facultatea de Electronică, pune la dispoziţia studenţilor în anul al treilea şi masteranzilor din cadrul acestei facultăţi cinci burse în valoare totală de 10.000 de euro, cărora li se adaugă stagii de practică în cadrul Romtelecom.

Masteranzii aceleiaşi facultăţi vor beneficia şi de expertiza unui reprezentant Romtelecom în cadrul unei serii de seminarii programate pentru semestrul al doilea al acestui an universitar.

Nu în ultimul rând, studenţii Facultăţii de Electronică din Bucureşti interesaţi de activitatea Romtelecom vor putea beneficia de vizite în diferite centre tehnologice ale companiei prin programul „Studenţind prin Romtelecom” care va avea loc la începutul lunii noiembrie.

Tot astăzi, 25 octombrie, se lansează ediţia a doua a competiţiei naţionale „Idei tari”. Până pe 30 aprilie 2011 tinerii până în 35 de ani se pot înscrie în competiţie cu soluţii multimedia.

Temele propuse pentru concurs se găsesc site-ul dedicat. Lucrările, care vor putea fi înscrise online pe acelaşi site, vor fi punctate în funcţie de gradul de inovaţie, aplicabilitatea ideilor şi capacitatea de a aduce soluţii, fiind declarată câştigătoare echipa sau persoana care a obţinut cele mai multe puncte.

Într-o primă etapă, lucrările participante în concurs vor fi evaluate de un juriu mixt format din profesionişti Romtelecom şi profesori universitari. În a doua etapă, autorii celor mai apreciate 15 lucrări îşi vor susţine proiectele în faţa aceluiaşi juriu, în cadrul unui eveniment dedicat ce va avea loc la Bucureşti.

Cele mai valoroase proiecte vor fi răsplătite cu premii în valoare totală de 10.000 de euro (premiul 1 – 5000 euro, premiul 2 – 3000 euro şi premiul 3 – 2000 euro) şi practică în cadrul Romtelecom.

Competiţia naţională îşi propune să încurajeze performanţa, să răsplătească pasiunea tinerilor pentru domeniul IT&C şi să stimuleze interesul pentru studiul, cercetarea şi inovaţia în acest domeniu.

Mai multe detalii şi regulamentul oficial sunt disponibile pe site-ul www.ideitari.ro.